onsdag 3 november 2010

Hantverksmarknad på Räfsnäs

I helgen har det varit Hantverksmarknad i dagarna två på Räfsnäs utanför Ludvika. Där finns café och vandrarhem, begynnande Ludvika Camping, och Räfsan Hantverkshus. Räfsan Hantverkshus hade öppet, men själva hantverksmarknaden fanns både ute och inomhus i "stora huset", cafébyggnaden, i våningarna tre!

Räfsnäs har också en ridanläggning och vackra vyer med hagar vid vattnet. Här ser man vyn nerifrån den extra parkering som anordnades, upp mot ridhusen.

Är det inte tjusigt med alléer? Jag växte upp vid en och jag tycker att det är nåt visst. Denna var den gamla infarten till Räfsnäsgården.

Ute på gården fanns både rökt, bakat, honung och blomster till salu.

 Inne fanns mycket att se i olika tekniker, även om det var lite övervikt på textil, kanske. Det var en blandning av mer och mindre professionella och glada pysslare, men alla med samma skaparglädje. Jag visar några axplock bara;  Här alster av Butik Kristina från Snöån utanför Ludvika.

En klackmatta med många timmars tillverkning bakom sig av Gun-Britt Udd, Vävkammaren, medlem i Slöjdare i Bergslagen.

Underbara träsaker av Karl-Axel Omberg i olika former. Här ett set lastbil med släp.

Fintrådiga handledsvärmare i tunna ylletrådar stickat med pärlor som dekoration av Ingrid Wermé.

Sockor och vantar i riktigt ylle i vackra modeller.

Leni Lindmark, Stimmerbo Keramik stod i ett hörn och visade av sina alster. Lenis Keramik är vacker och har ett stråk av eftertänksamhet, som även syns i de små kort hon också har.
Tänk om man kunde ha sina drömmar i en skål.....


Hemfärd under flammande skyar över vattnet.

Det blir med säkerhet även tillfälle nästa år för den som missade marknaden detta år. Så länge kan man ändå besöka Räfsnäs café och Räfsan Hantverkshus ..... och se på vyerna.

3 kommentarer:

Birgitta sa...

Vad roligt att du visar från hantverksmässan. Så mycket fint att se på. Ett annat år - skriv gärna en liten blänkare innan, så man vet vad som finns att titta på.
Kram Birgitta

Stimmerbo KERAMIK sa...

Hejsan! Vilka fina bilder du har fått till. Tack för inlägget där jag fick vara med!

Ha det gott!

Angel.Pearls sa...

Åh, vad mycket fint hantverk!! Underbar vy. Ha en skön helg/ Eva