måndag 10 oktober 2011

Garderober med snedtak igen

Bor man i ett litet hus med snedtak, är det ett återkommande faktum att förvaring och garderober måste hamna under snedtak. Jag har gjort ett inlägg förut om en sådan garderob vi gjorde. Nu vill jag visa en annan variant.

 Vi har en vinkeldel av huset. På övervåningen däri ligger vårt sovrum. Snedtaken finns längsmed på båda sidor av det ca 4 meter breda skeppet. När vi nu gjorde om lite passade vi på att försöka organisera klädförvaringen på ett mer funktionellt sätt.

För att komma till själva sovrummet, som ligger längst in, går man genom klädkammaren. Den har vi åstadkommit genom att sätta upp en mellanvägg i sovrummet, som förut var i hela utrymmet. På höger sida står två byråer under snedtaket. På vänster sida jämsmed stöttepelaren hänger linnedraperier för att avskärma själva klädkammardelen.


Denna förvaring är alltså "vinklad" mot snedtaket och inte längsmed. I detta lilla krypin är det precis plats för två klädförvaringar med hyllor och hängare mittemot varandra. Vi har använt Elfa system för att fästa på väggen för klädstång och hyllkonsoller. I mitten är det tomt lagom för att man ska kunna gå in i klädkammaren och ordna med sina kläder.
Gissa om det känns lyxigt att kunna hantera sina kläder så överskådligt....:)

Inga kommentarer: