fredag 6 maj 2011

Garderob under snedtaket

Vi fortsätter hela tiden efter förmåga med vår husrenovering/ombyggnation. Nu arbetar vi med garderobsutrymmena. Det blir lite bökigt i längden att ha alla saker stå fritt på golvet...

Övre hallen har vi gjort om (från att ha varit barnrum) till att bli plats för förvaring, och avlastning av kläder från hallen vid entrén. Det är ett snedtak som kan ställa till det lite med höjden för att hänga saker, men vi har utnyttjat det till att ha dubbla rader förvaring.

Vi fick hjälp med att stärka upp innerväggen - som bestod av en tunn gipsskiva bara- med riktiga brädor, sedan gips igen. Vi har tapetserat och målat både lister och hyllplan, så att det smälter in och ser mer färdigt ut. Det skulle inte alls bli samma harmoniska känsla om jag varje gång såg in i garderoben och såg den bara gipsskivan och blev påmind om att det jobbet finns kvar att göra - också. Det är lika bra att göra på en gång, så att man är nöjd med det. Det blir inget bättre tillfälle senare, även om det kan vara frestande att tänka "det gör vi sedan, nu flyttar vi äntligen in sakerna så de kommer undan...."

De inre hyllorna är för skor, pjäxor mm säsongssaker, och utanför sitter en klädstång för vinterjackorna/sommarjackorna, som inte hänger framme. Det totala djupet i garderoben är 90 cm.
I framkant sitter en list. Den döljer en gardinstång (en wire i detta fall) där ett draperi ska sitta och dölja hela alltet. I ena änden av garderoben ska min mangel stå på ett stadigt bord och lakansträckaren sitter nu stadigt på plats i brädorna under. YES!

(I skrivande stund är det inplockat i garderoben och den är redan helt fylld... Framför hänger ett draperi i fyra delar. Så skönt!)

3 kommentarer:

Charlotte sa...

Nåt som inte behöver vara så svårt är att fylla en garderob eller ett förvaringsutrymme! Däremot att sanera ur och röja bort sånt som inte behövs. Det är ursvårt! Men ert förvaringsutrymme ser härligt ut!

Ingela sa...

Garderober och förvaringsutrymmen verkar vara något som man aldrig kan få för mycket av.

Ert arrangemang ser både snyggt och praktiskt ut!

Pernilla sa...

Vad skönt att få ordning - jag längtar redan till vårt nästa hus med mera förvaring!