torsdag 26 maj 2011

Lyst i Livet

Så, nu har det skett efter många funderingar och en hel del vånda. Jag har registrerar ett nytt företag. I det vill jag driva min verksamhet vidare till viss del på nytt sätt.

Det blev: Lyst Form AB

Det kommer fortfarande att handla om design, om lin och naturmaterial, om dopklänningar och plagg för dam och lite barn mm. Det som är nytt är delvis min upptäckt av Slow Living och Slow Fashion, och att jag kommer att arbeta  mer mot hela kollektioner av damplagg, och att sträva efter samarbete med återförsäljare för att få upp volymen.

Till slut blev det ordet Lyst som fångade min fantasi och tycktes representativt för min verksamhet. Det finns i uttrycket "bara till lyst", dvs bara till fint. Det är ett äldre uttryck, vilket jag tycker är elegant och passande då jag hämtar mycket inspiration i äldre textil, liv och hantverk. Det kan även vara kortform för ordet lyster, vilket jag också gillar, samt av ordet lystnad, vilket betyder vill ha. Det jag vill ha är uppmärksamhet för och att andra ska vilja ha, tycka om, mitt koncept.

Egentligen ville jag kombinera Lyst med ordet design, men det gick inte igenom hos PRV, då det blev för likt något annat. Då blev det Form, som också står för en liknande innebörd.

Vilken form tar sig lyst i livet för dig? Kanske vill du dela min vision om Naturens material, Design med rot i traditionens Folklore och Hantverk, med Tid för eftertanke och ett långlivat hållbart "mode" som står utanför modetrenderna, färre men bättre plagg gärna med en intressant och unik design? Det är Slow Fashion.

Jag har provat med många tilläggsord, och förklarande sentenser för att kort kunna tydliggöra min verksamhet. Det har inte varit lätt!! Tack alla som har bistått mig med tid och förslag!
Jag har kommit fram till att ordet Björk, som jag gillar som symbol, kommer att bli namnet på en kollektion. En kollektion som kommer att finnas över tid, inte bara en säsong. Den kommer då och då att få tillskott med nya plagg. Vid inspiration kommer det dock också att bli nya kollektioner. Livet är fyllt av möjligheter!

Så här tycker jag att det är elegant i dess renaste skepnad, men kanske borde ordet Form finnas med. Sedan behöver jag några till-ord, eller en kort inriktningsförklaring, tycker jag. Jag funderar också mycket kring bild och färg. Kanske "gyllenvitt" - (detta med lyster)- mot grönt?
Har du några förlag så mottages de tacksamt!

Så till sist. Detta namnbyte orsakar lite mer omorganisation, av mina webbsidor. Jag ska registrera nya adresser, och jag planerar att byta namn på denna bloggen också. Den kommer snart att finnas under
lystilivet.blogspot.com

Men alltid lika välkommen in!!

5 kommentarer:

Sabina sa...

Att registrera namn när allt är upptaget är en rejäl utmaning, jag tycker att det du valt är bra namn. Fint.

Stimmerbo KERAMIK sa...

Sååå himla spännande det låter, det du nu har på gång! Varmt och hjärtligt LYCKA TILL!!! Efter allt jobb med både myndigheter och tankeverksamhet....stött och blött tankar och ideér.....smakat på både det ena och det andra.
Mycket jobb har du lagt ner så du är väl värd nu att det äntligen sätter igång "på riktigt" för dej! Kramar från Leni

Ingela sa...

Vilket bra namn låter lika frestande som dina alster ser ut!!!
Önskar dig all lycka med din Lyst!

Passar på att tala om att jag finns även om Blogger annonserar att jag har stängt. Bloggen är kvar men jag har också bytt namn (officiellt).

Charlotte sa...

Lycka till med din "LYST". Gillar ditt tänk och ditt koncept. Grattis! Det verkar genomarbetat och bra. Håller på med ett koncept till jobbet. Men det tänker jag hålla hemligt tills jag vet om det kommer att ge mej ett jobb. Annars kan jag använda det här konceptet på egen hand! Trevlig helg!

Cathrines Kreative Hjørne sa...

Hei Pernilla!
Jeg har ikke sett dette tidligere, men grattis med nytt navn! Det klinger bra, og kan forstås på flere måter!

En norsk blogger kaller seg Livs Lyst - se her: http://ljo-s.blogspot.com/

Vi reiser på ferie til Danmark i dag, og gleder oss veldig!

Ønsker dere en flott tid fremover med herlig sommervær!

Klem Cathrine :-)