lördag 21 mars 2009

Vetekudde för välbefinnande

Nu vill jag berätta lite mer om vetekuddar. Jag har ju inte presenterat min mest arbetade kudde här på bloggen! Det måste genast repareras.

Är det inte en härlig bild? Precis så här kan man känna när man tar på sig en varm skön vetekudde om man har spända värkande muskler eller bara känner sig frusen.

Den här modellen av vetekudde har Solveig Söderlund utvecklat 1999. Den har funnits med hos Ateljé Smått & Mått ända från början. Vi kallar den veteaxelkudde med krage. Den har alltså en krage som går upp i nacken och värmer där också. Dessutom har den en kardborrstängning av kragen. (Man behöver inte stänga den om man inte vill.) Kudden ligger bra kvar på axlarna både när man sitter, står eller går omkring.

Som förflyttad till en annan värld.....

Modellen är utmärkt för människor med statiskt arbete som det ofta kan bli om man sitter mycket på kontor, framför datorn, vid bilkörning eller framför symaskinen.... Man kan dels använda den som förebyggande för att inte stelna till i sina muskler och dels som lindrande när det redan är stelt...

Jag har gjort en liten broschyr som jag kallar Välbefinnande på jobbet. Den kan man ladda ner. Den finns även på Ateljé Smått & Måtts tipssida att ladda ner.

Vetekudden är sydd i kanaler så vete ligger där det gör nytta och inte åker ner i nåt hörn. Tyget är ett ekologiskt lin och vetet är kravodlat. Det finns även ett kuddvar att köpa till, vilket är bra så man kan skydda kudden mot smuts och nötning.

Jag håller på att vässa min profil, genom att organisera om på internet, med min startsida - http://www.ateljesm.se/ - och min e-butik- http://www.e-butikateljesm.se/ . Jag håller på att se över att det ska hänga ihop layoutmässigt och att det ska vara inbjudande, tydligt och informativt. Jag har delat upp min verksamhet i fyra sektioner som alla går in under samma tak. De olika är: Vetekuddar, Dopklänningar, Symönster och material, samt Mani Nostalgi. Det sista är en avdelning som rymmer mina skapelser i nostalgisk anda också utöver dopklänningarna.

För att förtydliga och för att underlätta att bli hittad på internet så har jag bokat två nya webadresser. Den ena berör just vetekuddar och heter http://www.varmvetekudde.se/ Här har jag samlat information om vetekuddar som vad det är, användning, användningsområden och skötsel. Välkommen in! Jag skulle uppskatta omdömen om sidan, vilket är intrycket, är sidan lättfattlig, fattas något?

Vete Värme Välbehag! Alltid välkommen!

1 kommentar:

Angel.Pearls sa...

Hej -här händer saker må jag säga! Härliga bilder som presenterar vetekudden! Nu ska jag surfa vidare o kika på allt nytt..Kram//Eva