onsdag 15 april 2009

Vad är värt att slänga?

En liten ledighet till påsk resulterade i ett loppisbesök. Det var i och för sig inte vilken loppis som helst, tycker jag. Det var på en gård en bra bit från vägen i ett par äldre uthus. Där hade man plockat upp väldigt vackert och åskådligt och hade många fina saker.

Jag måste bara visa vilka fynd man kan göra!

Bland lite annat kunde jag inte motstå dessa örngott. Två var i hellinne med knypplade spetsar och ett var i bomull med en bred tunt fint virkad spets. De var hela, men lite fläckade.

De som hade hand om loppisen hade fått in dessa saker från ett äldre par som hade flyttat från hus till lägenhet. De hade sparat på hans mammas gamla saker, men nu när de skulle flytta till mindre ville man inte ha dessa gamla saker.

Det är helt olika vad man värdesätter. Att få tag i ett örngott i hellinne, knypplad spets och handbrodyr nytt- det finns väl inte- och vad skulle det kosta. Vilken kvalitet! Vilken känsla.....

Men jag klagar inte över det val de gjorde- de kunde ha behållit de gamla sakerna och rensat ut det massgjorda i polyester från 60-talet i stället- jag är så glad att jag får ta hand om dessa skatter....

1 kommentar:

Angel.Pearls sa...

Underbara "gamla" skatter!! Finns det någon som gör sånt handarbete idag?!! Fin helg//Eva