tisdag 19 juni 2012

Produkter och lyckad marknadsföring

Så har vi trillat dit i familjen. På den "nya" flugan med overallen OnePiece Jump in. Ärligt skrattade jag först. Den ger loose fit ett nytt ansikte, och grenen nästan mellan knäna.....det är inte riktigt min grej.

Bild lånad av OnePiece.

Men nog är det en märklig produkt, och skickligt gjord på flera sätt. Jag kan inte låta bli att förundras över hur man kan lyckas.

Som jag ser det har man en produkt som är lite udda. Den väcker känslor. Den är väldigt bekväm också. (Enligt sönerna ..) Det är nog så viktigt. Men, man har även lyckats skapa en image, en attityd, runt den, och lyckats bra.

"OnePiece™ handlar om att ta det lugnt. Jump in your OnePiece™ och njut av ett slapparplagg du kommer älska mer än din mor. Vart du än befinner dig, på afterski, i sommarstugan, eller kanske bara en seg söndagmorgon är detta ett plagg med ett äkta statement - Who cares!"Det är två norska killar som ligger bakom, men man har nu nått internationell succé. Webbsidan är full av små häftiga videosnuttar, kändisar i OnePiece, recensioner och tidningsklipp.

Man utlovar:
Snabbt, pålitlig och säkert
"Vi på Onepiece tar våra leveranser väldigt seriöst och alla paket är redo att skeppas efter bara några timmar. Med UPS express service upplever många av våra kunder i Europa leverans inom fantastiska 1-2 dagar. "

Så var det också. Man säljer inte direkt på lågt pris, men kanske tack vare det känner köparen att man fått nåt fint, speciellt som de verkligen håller vad de lovar. Leveransen var på plats med budbil- från Rotterdam- inom 2 dagar.

Som en liten extra tvist har man utnyttjat de etiketter av papp som sitter på plagget till lite humor och marknadsföring. På en kan man läsa om en tävling där man kan vinna OnePiece eller andra "great prices". Man fotar bara sín Onepiece etikett "somewhere cool" och lägger upp på Onepiece facebookssida. Smidig spridning!
Dessutom har man humoristiskt hakat på detta med varningstexter. En OnePiece har en dragkedja som man kan dra upp ända upp över hela huvan, och stänga den liksom. Hela huvudet blir inneslutet. En etikett ägnas åt det:

"Do not ride a bike or skateboard with the zipper fully closed.
Do not light a cigarette with the zipper fully closed.
Do not keep the zipper fully closed over extensive periods of time.
Do not go surfing with your OnePiece - Jump In, you might drown.
Do not watch a movie with the zipper fully closed, you will miss the point.
Do not ski with the zipper fully closed.
Watch the crotch area when zipping up the OnePiece - Jump In, things might get in the way.
Do not rob banks using your OnePiece - Jump In."

Det här inlägget kan låta som rena gratisreklamen, men kanske är de värda det. Jag tycker att deras upplägg är ganska genialt. Det är bara att gratulera kreativiteten och entreprenörskapet. Att kopiera det är inte lika genialt, inte heller eget och nytt, så det blir till att hitta sin egen väg. Men något kan man säkert lära sig.

2 kommentarer:

www.Sparkdrakt.se sa...

Jag tycker faktiskt den e cool. :P

Ingela sa...

Har sett att sonen köpte en då han var i Usa i vintras, men har aldrig sett den på. I början känns det nog lite sparkdräkt tänker jag. Men på ungdomar funkar det...