onsdag 4 juli 2012

Nygårds Annas sommarutförsäljning besökt

Till slut kom jag därhän att jag besökte Nygårds Annas utförsäljning i Garsås. Det var en härlig dag!
 
Små skyltar visade vägen...
..till den lada där man hade dukat upp inne och ute i för dagen strålande solsken. Det var utgående kollektioner och äldre saker ändå, och även vissa provplagg. Saker som är unika, men kanske inte lett till fullskalig produktion. Synd att jag inte är en stl M, då hade ett par provbyxor i plommonfärgat underbart ylle följt med hem.

Parkeringen på en gräsmattebit kantades av en trädgård med ljuvliga vallmo. Vallmo kunde man även återfinna på pappkassen man fick att bära sina inköp i. Var det medvetet? Fint var det i alla fall både "live" och i tecknat tillstånd.

Vyerna ner mot vattnet är underbara. Det tröttnar man nog aldrig på.
Portarna uppslagna i lagårn till många härliga plagg i underbara kvaliteér. Precis som jag gillar, i naturmaterial.

I nedre delen, med stenväggar, låg det grus på golvet och plaggen fanns på hängställningar och väggar. Fönster är underbara arketektoniska detaljer, och gör denna lokalen så vacker i sin enkelhet, med stenväggar och grusgolv. Bakom kameran fanns en hel rad fönster ut mot gården. Längs dessa låg vackra stickade alster - i lin- presenterade på rad. Det kunde jag inte motstå...en tröja med lång ärm fick följa med hem.

Provhytter fanns bakom skynken och dukar, upphängda lite lätt provisoriskt i ladugårdens skrymslen. Speglar i olika format fanns lämpligen utplacerade. Informellt, bohemiskt och charmigt.

I övre delen  av byggnaden är det högt i tak och brädor och annat som brukar hamna i en lagård var skjutet åt sidan, men ändå närvarande, för att ge plats åt från taket hängade klädstänger och kartonger på lastpallar. Ja, provdockorna hade vita björnhuvuden.

Som jag har förstått tanken bakom designen hos Nygårds Anna, så är det traktorn och den lite industriella delen av lantlighet och jordbruk som inspirerar, tillsammans med en blandning av manliga och kvinnliga attribut i kläderna som gör en viss känsla av efterkrigstid på landet, tycker jag. Den gamla, lite trasiga, metallräfsa som finns i annonserna, står i entrén och vakar över broschyrer och information.

Hennes broschyrer och bilder är ofta väldigt dämpade i färgerna, liksom plaggen, eller i gråskala. Art director är Anna Romson, en varm lyhörd skicklig tjej, vilken jag haft förmånen att lyssna på. Ytterligare en fullträff!

Hade jag inte drabbats av jag ska inte tränga mig på-blyghet (Detta med social samvaro är inte min starka gren alla gånger...) så skulle jag sagt till Nygårds Anna att jag uppskattade att få vara där och se allt fint, att det var jättetrevligt och att jag beundrar det hon åstadkommit.

1 kommentar:

Cathrines Kreative Hjørne sa...

Hei!
For et vakkert sted! Det får meg at lengte tilbake til Dalarna, og alle de vakre bygdene langs Siljan! Tenk å få ha butikk i et sånt lokale! Jeg drømmer fremdeles om en liten gård, der jeg kan ha lokale til en liten bruktbutikk/loppis, og tiden vil vise om det blir noe av!

Med ønske om en fin juli måned!

Klem Cathrine :-)