lördag 27 juni 2009

Linblom på linne

Det handlar om lin och det handlar om blom även om det är den broderade sorten och inte linets ljuva blå blommor. Jag har arbetat med måttsydda kläder till en tjej.
Här är en av tunikorna i lin med linbrodyr på.
Det gröna tyget hade hon. Vi bestämde att en liten ärm skulle göra plagget mer användbart. Då det inte fanns tyg till det i samma färg, blandade vi in linnefärgat. För att få det hela att hänga ihop har jag satt en grön kant längst ner på ärmen och även dekorerat med en brodyr i lite kraftigare lintråd. Jag tror det är ett vävgarn egentligen. Jag gillar att tillföra något som inte är helt självklart.

Brodyren är sparsmakad och placerad vid ringningen mitt fram, mitt bak och på ärmen. Eftersom brodyren består av blommor i lingarn, kallar jag detta linblom.
Jag kommer att ta upp denna modell med lagom ledighet i vidden för att dra överhuvudet utan knäppning, men lite figursytt med insnitt vid byst och i midja. Jag kommer att kalla serien för just Linblom. Jag ska fundera lite till på utformningen, det kommer nog i första hand bli i enfärgat, vitt eller linnefärgat, med brodyr i lin eller vitt. Denna tunika har jag måttsytt, men den kommer att finnas att beställa i standardstorlekar också, via avdelningen Mani Nostalgi.
Glöm inte att stanna upp och lukta på blommorna!

1 kommentar:

Stimmerbo Keramik sa...

Hej hopp!

Vilken härlig sommarkänsla man får på dina bilder. Den ljuskronan (jag tror du skrev ljusstake) som jag skrev om i senaste inlägget ser du på en av bilderna, alldeles till vänster om dörren ut i hallen.
Ha det så gott i sommarvärmen!!!

Kram! Leni