måndag 22 juni 2009

Vintage design

Som jag nämnde ute i marginalen så håller jag på och syr och syr om i linne åt en tjej. Det är gamla kläder i fel storlek och modell som nu får ett nytt liv. Det blir även lite småbitar över. Dessa får jag använda. Till midsommar gjorde jag denna tunika utifrån spillbitar av ett lila linnetyg.


Som synes är det även andra tygsnuttar inblandade. Jag rotade runt i lapplådan och bland stuvbitar och utmanade designögat att få ihop något helt.

Till ärm och magparti passade en linnefärgad bit våffelstickad trikå bra. Som avskärning under bysten och som ärmavslutning tog jag ett lite grövre lin- och vitfärgat linnetyg. Det var en stuv efter en kjol jag sydde en gång. Jag tycker att det blir bra när ett tyg, färg, mönster - vad det nu är - kommer tillbaka på mer än ett ställe, som en slags balans i plagget.

Som accent och förgyllning har jag för hand broderat lite på midjelinningen och på ärmkanterna. Det binder ihop och ger lite mer liv åt helheten, vilken jag tyckte blev lite för kal och kantig utan denna lilla touch.
Vintage är ett nytt fint ord -från franskan antar jag- för begagnat. Men nog låter det lite tjusigare? Det finns så mycket man kan göra med gamla kläder, eller spillbitar av tyg, eller en kombination i detta fall. Pussla, kombinera och få till något som är allderles unikt och personligt. På köpet har du varit snäll mot miljön!

1 kommentar:

Angel.Pearls sa...

Fint med lila mot det linnefärgade! Fin vecka//Eva