tisdag 8 juni 2010

Ljuv morgon i trädgården

Idag var det en sådan där ljuvlig morgon i trädgården. Solen strilar mellan träd och gräs, fukten glittrar i strån och på blad efter nattens regn och dagg.


Daggkåpan full med dagg.Vårt äppelträd med blom! Kanske det blir några äpplen i år. Det är ett ganska nysatt träd så vi har inte fått förut. Detta trädet är dessutom flyttat för att vi fick lov att gräva om avloppet en sommar. Det hade det goda med sig att det inte längre står i älgens stråk där den brukar gå över tomtem och beta av detta stackars äppelträd.Här syns äppelträdet med ny jord/gödsel och ny plantering av åkerbär under. De bildar en täckande matta med doftande rosa blom, vilka ger goda bär sedan.

I helgen blev det en hel del arbete i trädgården. Stödtrupperna i form av mina föräldrar var inkallde och vi grävde och flyttade inför utbyggnaden vi ska göra. Vi passade på att ordna lite av den trädgårdsskötsel som blivit efter. Växthuset är lagat, plantor inflyttade, gödsel hämtad och grus skyfflat.


Tulpanerna blommar snart ut, men ännu kan man njuta av dem.

Min rygg blev inte vad den borde vara nu dagarna efter. Jag tror jag sträckte mig, så två nätter har varit lite jobbiga när man inte kan hitta ett sätt att ligga som inte gör ont...då får jag njuta lite extra av fägringen som kompensation.

1 kommentar:

Birgitta sa...

Hej! Vilka fina bilder med regndroppar. Ser så ljuvligt grönt och fräscht ut. Vi vill ha regn, men inte blir det något av det.
Tror säkert ditt äppelträd växer fint där det står nu.
Hoppas din rygg är bättre snart.
Kram Birgitta