fredag 4 juni 2010

Vår bästa tid är nu

Såhär mellan hägg och syren njuter jag mest. Jag tycker det är så härligt när vindarna börjar bli ljumma och hela löftet om sommaren  ligger framför en.

Det kanske spelar in att det är i denna tid på året som jag är född, lite förväntan som ligger med från barndomen. I år är det lite av en milstolpe för mig, känns det som. Det är faktiskt så att jag fyller 40 år denna gången. Frågan är om jag hunnit med mig själv? Kroppen är 40 år, bevisligen, men resten av mig då? Vad betyder det att bli äldre? Det är väl vad man gör det till, ialla fall till stor del, tänker jag mig.

40 år, tänker jag och skyggar lite. Man är alltså inte helt ung längre, mitt i livet kanske? Men inte är det väl nerförsbacke sedan - nu? Jag kanske skyggar för siffran, men om jag tänker efter, hur gammal är jag inuti då? Jag känner mig inte "gammal", men nog är det så att jag inte är 20 längre, ens ini mig. Det livet har haft i sin väg för mig har gjort mig till den jag är, skänkt mig mognad, utan vilken jag inte skulle vara jag, här och nu. Och Här och Nu vill jag vara! Faktiskt är jag väldigt priviligerad. Jag har en underbar familj, vi bor som jag har önskat i en röd stuga, naturnära i det vackra Dalarna och jag ägnar mig åt det jag gör helst, skapar i textil.

Jag tror att det är så att vår bästa tid är NU. Man blir berikad av att kunna leva i nuet, ta vara på den glädje som finns nu. Det är så lätt att skynda, leva med stress för imorgon. Det är väl då man plötsligt vaknar upp en dag och upptäcker att alla de dagar som gått - det var livet man fått.

Lite kluven, dock så är jag uppmärksammad i Ludvika tidning. Artikel kan läsas här. Men visst skadar det inte att synas lite, om inte annat för att hålla drömmen om mitt skapande företag levande. ;)

Vår bästa tid är nu! Se till att det blir sant, kram!

2 kommentarer:

Birgitta sa...

Hej! Jag har läst artikeln om dej nu och jag får gratulera dej på födelsedagen i morron. 40 år är ingen ålder att tala om.
Jag firar min födelsedag 4 dagar efter dej, men betygdligt mer. Talet i år är riktigt sexigt.
Här håller syrenen på att slå ut nu. Väntar på liljekonvaljerna.
Ha det så gott och njut av helgen.
Kram Birgitta

Charlotte sa...

Precis som du antyder: Livet blir vad man gör det till! Det finns massor kvar att uppleva, upptäcka. Saker ligger i det dolda, väntar på att komma till ytan. Jag är 10 år äldre än dej. Stora barn. Nu börjar livet på nytt med barnbarn. Ny kärlek, nytt jobb. Starkare än någonsin vågar jag ta för mej på ett annat sätt. Njut! Grattis i efterskott!