söndag 30 maj 2010

Tacka vet jag gårdspumpen!

Vi har arbetat på en del här på gården i vår. Det är så spännande att vi äntligen ska bygga ut! Vi har planerat i flera år! Ritningarna har vi haft över ett år, innan vi hittade hjälp till själva utförandet. Vi ska göra så mycket vi kan själva, men mycket behöver vi hjälp till.

Det blev en sen vår, och vedhögen som vi beställde tidigt för att hinna undan med, snöade över.... men nu är veden undanstaplad i vedboden, och det som inte fick plats står mot väggen. Riktigt prydligt om jag får säga det själv.Lägg märke till hur kanten är listigt staplad. Det såg jag någonstans och det funkar bra. Inget kantstöd behövs!

Dessvärre ligger vi efter med det mesta annars. Jag har inte sått ett enda frö, inte lagat växthuset, inte hämtat gödsel, inte rensat en enda rabatt. En rabatt ser fin ut ändå. Det är den jag anlade förra året. Det är min röda rabatt framför uterummet.


Nu blommar tulpanerna i olika strimmiga toner av rödrosa. De låga växterna är alunrot, i olika bladfärger. De får smala stänglar av blommor i rött. Det gröna lite högre i förgrunden är en rödblommande studentnejlika. Den blir rätt hög. På andra sidan har jag röd solhatt, temynta och rödrosa flox.

Mina föräldrar var här i veckan och hjälpte oss stora steg inför utbyggnaden. Mor tog sig an flera rabatter (även om vi ibland har lite olika tankar om vad som är ogräs...) och pappa jobbade värre och tog ner panel och rev hela vårt lilla pumphus inför utbyggnaden.


Vi ska dra ut en gavel (Det under presenningen är pumphuset som stod i vägen. Det blir nu inbyggt istället.) Det blir även en liten enplansdel som man kan se på var panelen är borta.
Men sådant här kan vara äventyrligt värre. Sist mina föräldrar var här blev det strömavbrott så att de hemgjorda pizzorna inte kunde gräddas, utan det blev en spartansk kall middag... Denna gång blev det också strömavbrott! Men inte nog med det, nästa dag råkade strömkabeln till pumphuset tas av under rivningen... Det blev ingen ström till vattenpumpen då! Det är nästan som ett skämt...

Vilken tur att man har snälla grannar och en gårdsbrunn!!

Här kunde vi ta vatten till toaletterna. Det var lite kallt att tvätta sig i bara...
Nästa dag fick vi akut hjälp av en snäll elektriker att dra en ny matarkabel....

Inga kommentarer: