lördag 15 maj 2010

..och allderles allderles - underbar....

..dag idag! Idag har verkligen varit en toppendag. Den första värmen har kommit och allt känns så ljuvligt sprittande...- våraktigt! Jag har njutit av dagen på flera olika sätt. Den började med en underbar förmiddag då jag var hos Lena i Sunnansjö på Ateljé Vävglädje och hade en inledande workshop med min utställning där, Lin och Fattigspets.

Här har jag lagt upp gången på hur jag viker fattigspetsarna, vilka sedan kan monteras på tex lösa manschetter.

Här sitter två glada trevliga damer vid skaparbordet och provar på att vika fattigspetsar, till ett par lösa manschetter.


I fönstret bakom bordet har jag hängt upp ett par manschetter i vitt. De finns att beställa i E-butiken och även att hämta ner som gratis beskrivning.

Precis till denna utställning har jag provat lite nytt. Det blev ett armband med dubbla rader fattigspetsar. Det kommer att komma i min e-butik snart. Gör man det lite längre blir det ett vackert halsband.

Ytterligare en ny produkt inför utställningen blev denna halsduk i lin, med fattitgspetsar förstås...
Det är ett lite randat tyg, glesare och  tätare vävt, med varp i linnefärg och inslag i vårgrönt.


Det var såå roligt att träffa alla trevliga positiva människor hos Vävglädje! Tack!

Hemma igen kändes livet lätt. Ljumma vindar, maken hade rullat köttbullar och vi donade i trädgården lite. En kaprifol skulle flyttas inför utbyggnaden av vårt hus. Det är så spännande! Bygglovet har kommit så snart drar det igång.
Bladen spricker ut och inte bara jag trivs i trädgården, både blommor och - ungar.......
Lägg märke till att tröjan är blöt ända upp på bröstet, de sandiga byxorna och fötterna i bara strumplästen.... ...men kul var det att leka med vatten i sandlådan! Tack gode Gud för tvättmaskinen.
Njut av dagen idag!

1 kommentar:

Stimmerbo Keramik sa...

Vad härligt! Hoppas att du hade en fin dag hos Lena i det sköna sommarvädret igår.
Ha det gott!
Leni