måndag 21 juni 2010

Stenkul

Det har ramlat på ett par hack med vår utbyggnad. Grunden har gjutits.Blänkande ny cement. Det tar en dag innan man kan gå på den. Sedan härdar den i 50 år! De första dagarna behöver vi vattna på den då och då beroende på väderlek för att den inte ska torka ur och spricka i processen. Den blir helt varm i härdningen.

Den stora skopan hjälpte oss att lägga de stora stenarna på plats i slänten och vi bygger på med de som vi kan hantera. Mycket sten blev det, riktigt stenkul...

Jag hjälpte till med att ösa jord över dräneringsrören, och släpa sten till sättandet av vår stentrapp! Det blir riktigt bra med gammal gatkantstenar som trapp. Bror W som hjälper oss med bygget sade: Det kan man inte tro, att du syr! Annars hade det inte varit en komplimang, men i detta läget så, absolut. Man gör vad man kan....även med spade och sten.Andra hälften av slänten arbetade vi med i helgen. Det blev paus för regnskurar, knottanfall och kronprinsessbröllop. Riktigt romantiskt, så det föll en och annan tår får jag medge. Det var ett tal till sin hustru som heter duga! Jag hoppas att de blir riktigt lyckliga med den lott som är deras. Skulle jag vilja byta? Tror inte det. Ett prinsessliv är inte självvalt och kan inte påverkas så mycket, även om det onekligen ser glamoröst ut vid sådana här tillfällen.  De har min beundran för sitt värv, och jag tycker att de gör det bra för Sverige, men undrans om jag inte tycker lite synd om dem ändå. De har inget val.

Kan de någonsin vara helt ifred, skrota i morgonrock? De gör sitt bästa för Sverige men får utstå en hel del åsikter, varav alla inte är vänliga. Viktoria har genomgått grundläggande soldatutbildning, läst statskunskap och diplomatlinjen och säkert mycket mer. Som etikett-gurun sade; man tilltalar inte med titel för deras person egentligen utan för det som de är symbol för - landet Sverige. Det är sitt land man ärar med det högtidliga protokollet. Det är tänkvärt. De har måst offra av sin privata person för att vara en symbol.

Så här blev det med den sten vi hade. Med en hel del träningsvärk på köpet. Kanske får jag en och annan muskel, och kommer i bikinin på kuppen....

3 kommentarer:

Charlotte sa...

Precis som dej kan jag göra "annat" än att väva. Fälla träd med motorsåg som exempel. Vi hade en liten snyftare sonen och jag på bröllopet. Hoppas innerligt att dom kan vara vanliga ibland, precis som jag tycker det är trevligt att vara fin emellanåt. Fint med dina stenar. Måste vara ett stenkul projekt!

Birgitta sa...

Här går det framåt med bygget och du är med ute och jobbar. Duktigt.
Nu vill jag önska dej en skön och trevlig midsommar.
Kram Birgitta

Stimmerbo Keramik sa...

Kul att ni är på gång och att du visar lite i din blogg, kan tro att ni har massor att göra i dessa byggartider.
Ha en riktigt härlig midsommar!

Kram på Dej!

Leni