söndag 12 december 2010

Det luktar träslöjd...

..hemma hos oss mamma! Och, ja det är helt sant. Vi har sågspån mest i hela huset. Men det luktar gott! Nu är snickarna tillbaka och det tar steg fram igen med bygget, mycket fortare än vi nånsin kan göra.

Här är en bild av stora killens rum, påpassligt tagen efter en städning, så man kunde se konturerna under alla sladdar, högtalare och datordelar. Det går i blått och vitt, med röda accenter förstås! Båda killarna är inflyttade i sina rum. Det var förutsättningen för att vi skulle kunna gå vidare i bygget.


Vi har rensat ur halva vårt sovrum och den lilla smala tarmen till klädkammare och tryckt in sakerna där det gick. Sedan har snickarna tagit bort vår lilla trapp, och satt igen hålet. Det blev genast en helt annan känsla i rummen, både i sovrummet och i vardagsrummet, men lite ovant :) Men nu har vi inte genomgång i något sovrum!!!

Dörren mellan matrum och kök fint inpassad mot timmerväggen. Se så skickligt gjort!! Nu råkar både dörren och timmerväggen vara röda, men båda ska målas senare, även om det just nu faktiskt passar riktigt bra med varandra....

Matrumsdörren från köket sett. Slät panel på väg upp i matrummet. Mycket panel blir det, jovisst trä i både tak, vägg och golv. Det är friskt, och det ska målas så det kommer inte att se lika enhetligt ut som nu. Men tack gode gud för snickarhjälp. Det hade tagit oss sån tid, så vi bad om hjälp att få upp både panel och lister. NU är matrummet klart!!

Väggen mellan kök och vardagsrum är den gamla timmervägggen söderut. Där har setat ett fönster en gång, så väggen var inte riktigt massivt timmer. Men vad det dammar....Det blev lite att elda av snustorrt timmer..

..och sedan passades dörren in mellan vardagsrum och kök. Vy från vardagsrummet där man nu ser in i köket. Det har blivit som en annan plats, mer öppet och tillgängligt från huset i övrigt. Man ser även in i matrummet, vilket man gör redan från hallen. Det blir en fin siktlinje med ett fönster i änden.
I förgrunden på bilden står delar av den lilla trappen vi tog ner. Den är över och till salu!

Bild från köket med den "trasiga väggen " täckt med ny fin täckande pärlspont. Vi fick hjälp med det också, - tack så mycket. Snart kan vi ha köksbordet i matrummet!
Vi är efter med det mesta, även julen... Datumljuset handlades inte förrän flera dagar in i advent och vi hittade bara ett tjockt ljus. - Mamma, det kommer inte att hinna bli nerbränt till jul!! Nej, julpyntet blir minimalt och jullovet kommer att tillbringas med pensel i hand - men bra kommer det att bli när det är färdigt.

4 kommentarer:

Birgitta sa...

Hej! Ser att du också egentligen behöver mer tid. Men det blir jul ändå. Det kommer att bli så bra så när allt är klart.
Önskar dej en mysig söndagskväll.
Kram Birgitta

Ingelapingela sa...

Hej! Vad fint ni får det! Ett härligt hus med stor potential...

Har förresten lagt mig som följare som du ser ;-)

Stimmerbo KERAMIK sa...

Sååå himla fint det blir, erat "Nya" hus! Vilket jobb ni har gjort, för man har häcken full även fast man får hjälp av hantverkare....tro mej, jag vet ;-)
Ha en skön vecka!

Leni

Charlotte sa...

Det blir ju Jul ändå. Det mesta brukar lösa sej. Resultatet kommer att bli kanon när ni är klara. Ha det gott!