onsdag 22 december 2010

Sågen har tystnat

Julefriden sänker sig så smått, sågen har tystnat. Våra kära snickare har gjort klart, packat ihop sina saker och lämnat huset. Det sammanföll med jullovet, så i morse hade vi sovmorgon (utom min man).

Här syns en vy från vårt sovrum. Vi har fått det avdelat lite. Lite yta från sovrummet och lite yta från en smal klädkammare har slagits ihop och blivit en större klädkamamre. Det lite vita golvet i högra hörmet är nyinlagt. Det var änden på en liten trapp som vi hade gick upp i sovrummet förut. Det var lite som att vårt sovrum var på ett loft ovanför vardagsrummet. Praktisk uppgång, men inte direkt ostört....Nu har vi alla mer privata sovrum. Så skönt!

Här ser man status på bygget på nedervåningen. Det blev klart redan förut, med där har byggsågen stått och spritt fina stoftmoln in i köket genom den oglasade dörren. Det blev lite spillvirke kvar, man ser vad vi sågat upp till ved i en liten trave. Den traven var väldigt bra att ha idag. Imorse var det nästan -30 grader kallt och inne bara 13-14 grader. Brr!

Jag har passat på att stå lite vid spisen i kylan och bakat lite. Det blev bla en frukt- och nötkaka. Jag tyckte att det vore en bra motvikt mot all choklad och marsipan som det kommer bli i jul. Denna kaka ska gärna stå lite innan man äter eller fryser den, så det passade ju bra att baka den idag. Jag tror den blev bra, och vill man testa så finns receptet här.

Sedan har jag pysslat lite med kronor, se bild. Denna enkla modell har jag prytt med pepparkakor så här till jul! Det fick jag tips om av Sylvia, när jag gick kursen om sådan här kransar och kronor. Se tidigare blogginlägg. Halmprydnaderna har jag dock inhandlat. Överst är den prydd med en blank stjärna gjord av en kopp till ett värmeljus.

Med detta vill jag önska alla en verkligt God Jul!

5 kommentarer:

Gunilla sa...

Tack för hälsningen.
Och jag önskar dig ochså en riktigt fin Jul

Kram/Gunilla

Stimmerbo KERAMIK sa...

Hejsan Pernilla! Och tack för din kommentar, värmer alltid lika gott att få!
Så härligt för er att ha kommit till nästan slutet i erat byggande, det ser ut att bli så himla bra. Och vilken fin pepparkake/halmkrona du har gjort!
GOD JUL och GOTT NYTT ÅR!

Kram! //Leni

Ingelapingela sa...

En riktigt God Jul min vän

Skönt att sågen har tystnat då lär ni få en lugn och fridfull jul

önska Ingela i Åhus

Birgitta sa...

GOD JUL vill jag önska dej också.
Ser att du också har det kallt precis som vi. Det gäller att elda hela dagen.
Julkramar Birgitta

Cathrines Kreative Hjørne sa...

Hei!
Jeg håper dere har hatt en fin julefeiring, og at alle fikk det de ønsket seg til jul!

Så vakker kransen/uroen med papperkaker var - den ideen skal jeg spare til neste jul!

Med ønske om en fortsatt god jul!

Klem Cathrine :-)