måndag 13 februari 2012

Hyllor i förrådet

Sakta med säkert, helg efter helg på den tid vi kan avsätta, växer vårt nya förråd fram.
Vi har egen brunn till vårt dricksvatten, och därför också ett pumprum. Först var det bara ett litet pumphus, men nu när vi byggt ut så blev det inbyggt i huset, även om ingången är utifrån. Med den nya storleken blir det plats även som förråd!! Jippi!

Man ser här en vy från dörren  i rummet. På den bakre väggen ser man var det gamla snedtaket gått förut. Det har alltså både blivit högre i tak och större, påbyggt med en lite högre nivå där dörren finns. Väggarna är klädda med gipsskivor över en byggboard (Den har jag lite åsikter om dock- limskiva med hur mycket formaldehyd?! ibland fattar man långsamt-, även om den funkar fint att fästa hyllor mm i. )
Gipsskivor är av någon anledning fasade i kanterna så att det blir en dryg decimeter fördjupning i mötet mellan två skivor. Denna fördjupning måste spacklas och fyllas ut, annars syns fördjupningarna mycket bra under tapeten. Jag gillar inte dessa fasningar! Det går åt massa spackel och sedan måste man spackla två gånger för det sjunker in, slipa och måla tapetklister över innan man kan tapetsera, och limma på väggarna igen. Den första omgången lim är för att spacklet inte ska följa med om man flyttar lite på tapeten under tapetseringen och fastnar i spacklet.

 Vi tapetserade med en vit lite strukturerad vinyltapet. Egentligen gillar jag inte detta med plast som det ju är, men efter att ha haft en fontän när radonavskiljarens överfyllningsskydd pajade så tänkte vi ha något som skyddade gipsskivorna ordentligt.

Vi ska ha hyllor och krokar på alla fyra väggarna, lite olika placerat. Vi valde att använda oss av Elfa hyllsystem med skenor att fästa på väggarna och därpå konsoller. Själva hyllplanen gör vi av golvbrädor som blev över när vi lade golven.
Det är två hörn med hyllor som går ihop, dvs blir som en hästsko med hyllor. Därför fick vi lägga en del tid på att med vattenpass försöka se till att skenor, konsoller och hyllor blev i samma nivå för att kunna mötas vettigt i hörnen.

Vi upptäckte att konsollerna lutar lite innåt av någon anledning, så vattenpasset var tvunget att ligga på samma punkt på konsollerna för att det skulle visa rätt. Det gick ganska bra.
I framkant på brädorna har vi sågat bort sponten för att få en slät yta i framkant. Lite ruff kanske men helt ok i ett förråd.

Än är det inte klart, men jag ser redan fram mot att få lägga saker på hyllorna och hänga på krokar på väggarna!

5 kommentarer:

Charlotte sa...

Så himla härligt med riktig förvaring !

idémakeriet sa...

Härligt med många hyllor i förrådet.
Man brukar på något konstigt sätt alltid ha så mycket som fyller dessa hyllor.
Ville samtidigt passa på att skicka dig ett hjärta tillbaka, fullt med kärlek.
Kram gerda

Angel.Pearls sa...

Verkar som du har fullt upp med jobb-det blir säkert bra!
Happy Valentines
Eva

Ingela sa...

Vad kul att du hittade till mig så att jag kunde hitta tillbaka till dig här :-))

Vad fint ni ordnar i ert förråd!!1 Nu ska det kunna bli ännu bättre ordning på grejorna :-)

Kram till dig från Ingela

Emileitha sa...

Jag skulle behöva mer förvaring, helt klart.Det blir så fint du fixar allt. Ha det gott o tack för din kommentar, blev så glad att du även följer min blogg , du är så välkommen ...