fredag 20 januari 2012

Slöjdinventering

I veckan har Hemslöjden och Dalarnas museum gjort slöjdinventeringar i Ludvika och Leksand.

Foto: Nya Ludvika Tidning
 Lis-Marie Jutemalm var där och visade sina vackra alster i återbruk av lakan och linnehanddukar. Här ett lapptäcke. Hon hade även flera av sina underbart komponerade kuddar med sig, i både lin och jeans.

Jag har skrivit om Lis-Marie på denna blogg förut då vi båda haft utställningar/workshops i Sunnansjö hos Vävglädje. På min bloggstatistik kan jag nu se flera sökningar på just Lis-Marie efter denna den senaste tidningsartikeln, där man hittat information hos mig.

Jag tog också chansen att få visa upp mig, och mitt hantverk för inventeringen. Man fick fylla i ett formulär och fick alster fotade. Eftersom jag valt att ta på mig mina alster (tunika med fattigspets bla) blev det lite bekymmersamt med fotograferingen. Jag kunde inte gärna klättra in i det lilla fototältet! Vi löste det med ett foto av endast min handled där en lös manschett med fattigspets tittar fram.

Detta är min egen bild på en lös manschett med fattigspets.
Så kanske kommer den bilden med på bildspelet som ska vara med på själva utställningen på museet för att fira hemslöjden 100 år, den 28 april till 9 september 2012. Kanske ses vi där?

Inga kommentarer: