fredag 3 augusti 2012

Speglar under snedtaket

Ett litet steg till i den process som är vårt boende ;). Man blir väl aldrig "klar" med ett hus, och det har sin tjusning, men nog är det underbart med avslutade projekt också!

Ett litet tag till har tagits i vårt sovrum under snedtaket. Vi har flyttat upp de väggfasta bokhyllorna vi hade i vardagsrummet och satt ett par på var vägg om sovrummet, under snedtaket. Där passar de bra, tycker vi.

 Sovrummet var förut större och hade en smal trapp upp från vardagsrummet i ena delen. Den trappen har vi nu, med ombyggnaden, tagit bort. Det blev ett lyft, så är man mer ostörd i sovrummet. Vi passade även på att bygga en ny innervägg i sovrummet. Det blev då lite mindre, men ändå ganska rymligt. Det blev då en liten efterlängtad klädkammare att gå igenom innan man kommer in i sovrummet. Det har jag gjort ett inlägg om förut.

Den nya innerväggen är i pärlspont och är nu målad med tre lager linoljefärg i antikvitt. Rummets lister var obehandlat trä, och gav en viss atmosfär, som jag tycker om. Nu blev de nya listerna väldigt avvikande. Jag försökte behandla dem med färgad dekorvax, och olja, men det blev inte bra. De lite luddiga listerna såg närmast smutsiga ut, och inte bara lite mörkare....
Lösningen blev till slut att jag målade dem med en täckande linoljegulockra. Det blev ungefär samma mörkhet. Så en gavel med målade lister, och resten naturellt....så småningom blir nog någon list, runt fönstret antagligen, också målad med denna gula för att hålla ihop det hela.
Jag har placerat tre speglar invid varandra, de två yttersta på gångjärn, ett knep för att kunna se sig från fler håll i spegeln. Praktiskt bl a när man fixar håret. Men så var det detta med snedtaket. Lutningen ger inte utrymme för att ha dem på en rak linje - så då blev det en sned. Jag tycker att det är lite kul med speciella lösningar, och tur är väl det :). De yttersta speglarna  i guld är Ikea och den mittersta är en gammal med träram som passar de obehandlade listerna. Ett par lampor lyser upp.

Snedtaksfönstret som en gång satt över trappuppgången, släpper in dagsljus, men kommer nog att tas bort i framtiden. Det läcker....(Eftersom jag är jag har jag planer för hur det skulle kunna bli då, en kamin i vardagsrummet, där skortsenspipan då kan gå upp där fönstret varit.)

3 kommentarer:

Ingela sa...

Kul att läsa om dina planer... visst är det härligt att gå med dessa, ibland blir det genomfört och det blev precis som man hade tänkt kanske t.o.m bättre. Ibland hejdar man sig på vägen... Men framförallt kul med egna lösningar som ite återfinns i dussinhus.

Cathrines Kreative Hjørne sa...

Hei i Ludvika!
Dette ble riktig fint, og artig at du har funnet din egen løsning! Det er som Ingela skriver, at noen ganger blir det som man har planlagt, mens andre ganger tvert om! Kreativitet kommer godt med!

God helg til dere!

Klem Cathrine :-)

Emileitha sa...

Speglarna som du har lite olika höjder bara kul.. o mycket värt att se sig från alla håll ... Så fint det blir..