söndag 24 augusti 2008

Just nu

Hej!
En liten glimt av vad som händer just nu.
Jag har varit på loppis i helgen... Sådant är farligt för plånboken.


Detta var vad jag fick med mig hem. Jag är så förtjust i emaljerade saker från Kockums i den gulgröna färgställningen. Det första som hoppade på mig var den virkade gardinen. Jag råkade se den i en hög tyger och tog upp den och tittade lite. Den var ganska lång, ca 2 m. Det var mycket virkande det, tänkte jag, men egentligen såg jag ingen direkt användning av den. Det ändrades snabbt när damen sa att den kostade 40 kr!! Snälla, det är inte ens materialkostnaden. Då var jag tvungen att ha den. Det kan man kalla ett fynd. Ibland är det tur att man värderar det som andra tydligen inte värderar.
Skålen har jag plockat plommon i, Tunaplommon. Jag har fler sådana olika kärl av emalj. Ett av de större brukar jag plocka in från trädgården i, som dessa krusbär.

Jag har ramat in lite bärbuskar med plattor i en del av trädgården. Det blir så lätt att klippa gräset och hålla rätt på vad som ska växa inom rutorna om man gör så, tycker jag. Stenen ligger där den ligger så den har jag "byggt in" i det hela. Fågelbadet i form av ett rabarberblad har min mamma gjutit åt mig.
Annars har det handlat mycket om trädgård för mig nu. Vi bor på landet och har eget enskilt avlopp. Det verkar dessvärre ha gjort sitt nu, och infiltrationen fungerar inte längre. Rakt på sak så rinner avloppsbrunnen över! Vi måste alltså gräva upp halva trädgården för att gräva ner ny avloppsbrunn, trekammars, och göra ny infiltration. Jättekul. Jag har grävt upp växter och försökt planera om där det gått.
Här är mitt förvuxna hallonland. Det behöver klippas ur en del på årsskotten..... När vi flyttade hit förde hallonen en tynande tillvaro bland ogräset. Jag rensade, rensade och lade sedan på gräsklipp. Utmärkt marktäckare som kväver bra i tillräckliga lager. Det gödslar också bra och är gratis. Man bör bara inte använda det för flitigt, då växer det som hos mig!
Här är min björnbärsbuske som jag har i växthuset. Den är taggfri och har STORA bär. Jag hoppas bara att det kommer vara varmt tillräckligt länge för att bären ska mogna. Det har jag problem med emellanåt, trots att jag tillför värme när det kniper.


Sommarens bästa i trädgården blir nog ändå denna hängmatta som vi skaffade. Alla trivs i den och man kan ligga flera - upp till 160 kg, för den är en familjematta. Dessutom får den hänga ute hela säsongen för den är av ett material som tål det. Det är så bra, då behöver man inte åbäka för att använda den utan bara smyga sig dit de stunder man kan stjäla sig till......

1 kommentar:

Stimmerbo Keramik sa...

Hej Pernilla!

Vilka fina emaljerade saker du fick tag på på loppisen! Den gula och gröna nyansen går så fint ihop och dom är lugna och ljuvliga. Jag har rätt mycket nu, men nu tänkte jag ta mej en titt lite här och där när jag ändå är ute i etern.

Ha det bra så länge!

Hälsningar från Leni