tisdag 11 november 2008

Konstrunda i allhelgona 2008

På flera håll i landet har man tagit upp detta med Konstrundor för att sätta lite fokus på konst och konstnärligt arbete. I Ludvika inföll den tredje upplagan av Konstrunda i allhelgonahelgen 2008 den 1-2 november.

I allhelgonahelgens två dagar står kommunen som samordnare för en runda bestående av olika besöksmål runt i bygd och byar där man på olika vis kan se utställningar, och eller inhandla något vackert.

Det var andra året jag var med i Konstrundan, och båda gångerna tillsammans med vår förening för konst-och hantverkare. Vi är flera olika företag i branschen här i trakten som gått samman för att hjälpas åt med vad vi kan, men främst marknadsföring.


Detta året fanns vi med i Konstrundan på övervåningen på gamla Gästis på Ludvika Gammelgård. Jag tycker det blev ett fint arrangemang i samarbete med Hembygdsföreningen.
Vi hade utställning och försäljning, Mineralmuseet var öppet och Hembygdsföreningen serverade kaffe och våfflor. Nordiska Kaminer på området var också med och visade sin fina utställning av vackra gamla kaminer i gjutjärn, och hade öppet i affären för byggnadsvård.
Det hela gick lite i tecknet för gedigenhet, sunda material och byggnadsvård överhuvud taget. Det lämpade sig så bra i miljön på Gammelgården. Vi hade även Gudrun från företaget Bygg och Tradition i Ludvika med som visade och berättade om sunda sätt och material att bygga med.


Själv förevisade jag några dopklänningar, vetekuddar och lite andra uppsydda saker som handledsvärmare, yllemössor och mönsterkonstruktion efter personliga mått.
Några bilder från utställningen:


Här en gruppering av handtryckta textilier från Ställdalens Handtryck, och keramik från Stimmerbo Keramik. Färgspråket stämde så väl ihop.


Här ett hörn av rummet där vävnader från Ateljé Vävglädje även de gör sig fint tillsammans med Keramik från Stimmerbo och Förkläde från Ställdalens Handtryck.

Härlig älgkudde från Ställdalens Handtryck!
Här en dukning med keramik från Jan-Ols gården och matchande linnedukar med brodyr från Gavelbodens Design och Brodyr. Tänk vad fina helheter de kan åstadkomma tillsammans! De har även en annan dukning på temat vattenödlor i turkost, som är lika vacker, men kanske lite mer spektakulär.

Vår förening har haft flera utställningar tillsammans förut på Sunnansjö Herrgård, Hammarbacken i Ludvika och Wadköping i Örebro.

(Nu är föreningen nerlagd, även om många av deltagarna finns som separata företag fortfarande.)

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej Pernilla, Härlig känsla i din blogg. man känner nostalgi i lagom dos och ett stycke svensk natur och kultur. Visst blir man inspirerad! /Maria Schmidt Larsson