torsdag 5 november 2009

Bilder från Utställningen på Nyhammars Herrgård

Här syns Nyhammars Herrgård, ett par mil norr om Ludvika, i sommarskrud. Till Allhelgonahelgen var det mer höst och många levande ljus. Ett fint intryck gör det hur som helst. Här har man till vardags Bed & Breakfast, café med fint kaffe och maffiga ekologiska bakverk. Det finns även en inspirerande inredningsbutik i nerdervåningen med filial i det gamla stallet för utomhus-saker. Öppettiderna varierar beroende på säsong.
Här hade vi i stora salen på ovanvåningen utställning i Konstrundan. Slottsbarbro, dalmålningar och Margaretha Källberg, trasmattor, hade kombinerat sina alster på en vackert och harmoniskt sätt. Se så fint de är anpassade efter varandra!


Själv deltog jag med mina fattigspetsar. Här syns tunika för dam och barn, och även mina lavendelhjärtan i gamla linnedukar. Om halsen har dockorna lavendelpåsar. Varför inte ett doftsmycke?

Dörrvakt bredvid trasmatta i samma färger.
Det står "Om någon här inne gör minsta bång, för honom ska jag göra dörren trång".
Det var jättekul att ställa ut med dessa två och jag hoppas att de besökande tyckte det var lika roligt!


1 kommentar:

Birgitta sa...

Hej! Vad roligt att du visar lite bilder från Nyhammars herrgård och utställningen där. Jag vet inte var det ligger, men förmodar att det ligger i Dalarna.
Ha det så gott.
Kram Birgitta