lördag 31 december 2011

Gult Nytt År!

Julehelgen tågar fort förbi!
Vi julstökar blygsamt- i gula och gyllene toner - i vårt matrum där en liten gran fått plats bredvid det äntligen ditflyttade pianot.

Vårt matrum är ljust och inrett med mycket vitt, och många fönster med flit, i lite ljusterapeutiskt syfte. För att inte bli snöblinda av bara vitt har vi kombinerat med gyllengult i lister och med några gyllene möbler. Vi har även lagt till lite mer robusta detaljer som gärdsgårdsstörar över fönster och piano. Jag tycker som Lena Linderholm att det grova och det skira framhäver varandra och att man därför gärna blandar något lite.

Men enkla medel, pepparkakshjärtan till hela familjen att äta efter jul hänger på rad i gärdsgårdstänger över matrumsdörren ut.

Inför jul fanns det julig snö och stämningen var på topp!

Ett litet tips kanske?
Min man brukar stå för julköttbullarna i släkten och rullar dem fint och gräddar i ugn i små rader. Så gräddar  man smidigt många på en gång!

En liten promenad på nyårsafton i skogen utanför i vacker natur, där snön regnat bort, men frosten nyper i kind. Under träden är det grönt och gyllene av sol!
De allra bästa önskningar inför 2012!!
Gott Nytt År!

1 kommentar:

Charlotte sa...

Igår fick vi snö och idag finns bara lite isgata kvar! Men inne flödar planerna inför det nya året! Smart med gult och smart med gärdsgårdsstörar! Gott nytt år!